•Blauwe zone wordt groter•Wandelzoektocht in Noorderwijk•Dennen Run•ASH-Polaris organiseert tentoonstelling over ruimtevaart•Wereldtals IV•Turbozwemmen tijdens de paasvakantie•Huldiging sportkampioenen

Blauwe zone wordt groter
Onze stadsrand is er voor bezoekers die gratis en langdurig willen parkeren. In het stadscentrum geven wij bij parkeren voorrang aan bewoners en klanten. Daarom breidt het stadsbestuur vanaf 1 maart de blauwe zone in het centrum uit. In de blauwe zone kunt u met een bewonerskaart onbeperkt parkeren. Zonder bewonerskaart bent u verplicht in de blauwe zone de parkeerschijf te gebruiken van 9 tot 18 uur, uitgezonderd op zondagen en feestdagen. Parkeren met een parkeerschijf kan maximaal twee uur.
 
De stad deelt de blauwe zone op in vier sectoren: sector Station (rode bewonerskaart), sector Ziekenhuis (groene bewonerskaart), sector Oost (gele bewonerskaart) en sector West (bruine bewonerskaart). Met een bewonerskaart van een bepaalde sector kunt u in die sector langdurig parkeren. Let wel op: u kunt uw bewonerskaart niet gebruiken op plaatsen waar betalend parkeren geldt, of in een andere sector. Meer informatie over de bewonerskaarten vindt u op www.herentals.be/bewonerskaart en bij de technische dienst in het administratief centrum.
 
 
Wandelzoektocht in Noorderwijk
De dienst toerisme organiseert elk jaar een wandelzoektocht. Dit jaar loopt het traject door Noorderwijk. De dienst toerisme werkt samen met de heemkring Nortrevic aan het opstellen van de zoektocht. Deelnemen kan van zondag 29 april tot zondag 9 september. De wandelzoektocht wordt traditioneel afgesloten met een prijsuitreiking en een receptie voor de winnaars en deelnemers.
 
 
Dennen Run
Op zaterdag 12 mei rijdt de Dennen Run voor de vierendertigste keer door onze stad. Voor vele kinderen met een handicap is de Dennen Run de belevenis van het jaar. Zij krijgen de kans om in een zijspan een rondrit te maken langs de Kempense wegen. Om alles in goede banen te leiden, geldt er tussen 7 en 18 uur een stilstaan- en parkeerverbod op het parkeerterrein achter zaal ’t Hof en op de Grote Markt voor zaal ’t Hof.
 
ASH-Polaris organiseert tentoonstelling over ruimtevaart
Op zaterdag 14 en zondag 15 april vindt er een tentoonstelling over België en de ruimtevaart plaats in de Lakenhal. Naast de tentoonstelling is er extra animatie zoals een workshop voor kinderen, een knutselwedstrijd en wetenschapsproefjes. De organisator is ASH-Polaris, de vereniging voor amateursterrenkundigen in Herentals. ASH-Polaris is een erkende jeugdvereniging en krijgt van het stadsbestuur een subsidie van 250 euro voor dit nieuwe jeugdinitiatief.
 
Wereldtals IV
Van 10 maart tot 4 mei organiseert de Derdewereldraad van Herentals voor de vierde keer Wereldtals. Met dit initiatief wil de Derdewereldraad inwoners, verenigingen en scholen aansporen om een Noord-Zuidevenement te organiseren waarin de waarden verbondenheid, respect en diversiteit centraal staan. Alle activiteiten staan gebundeld in een brochure. Wereldtals gaatofficieel van start op zaterdag 10 maart om 12 uur aan de Lakenhal. Tijdens het startmoment wordt de Wereldtalsvlag gehesen terwijl de Herentalse harmonieën gezamenlijk een lied spelen.
 
Turbozwemmen tijdens de paasvakantie
Tijdens de paasvakantie, van maandag 2 tot en met zaterdag 14 april, kunnen kinderen vanaf drie jaar in het Netepark terecht voor zwemlessen. Kleuters overwinnen hun watervrees en bereiden zich voor op de latere zwemlessen. Kinderen vanaf vijf jaar leren in kleine groepjes veilig zwemmen en schaven hun zwemtechniek bij. Kinderen vanaf negen jaar kunnen kennis maken met overlevingszwemmen.
 
 
Huldiging sportkampioenen
Herentals telde het afgelopen jaar heel wat sportieve kampioenen onder zijn inwoners en ook de Herentalse sportclubs leverden goede prestaties. Zoals elk jaar zetten de Herentalse sportraad en het stadsbestuur deze sporters in de bloemetjes. Samen met hun familie en supporters worden zij uitgenodigd op vrijdag 16 maart om 20 uur in de schouwburg van cultuurcentrum ’t Schaliken. Na de huldiging geeft het stadsbestuur een receptie in de foyer.